LEEFSTIJL-PRAKTIJK VOOR SPORT, BEWEGEN EN GEZONDHEID - CETI OPLEIDINGCENTRUM CANCER EXERCISE SPECIALIST

De Nederlandse bevolking telt  momenteel 17.084.467 mensen. In 2018 zijn er 119.923 nieuwe gevallen van kanker geregistreerd waarvan 63.910 mannen en 56.013 vrouwen. Het aantal mensen dat overleed tgv kanker bedroeg 47.286. De meest voorkomende vormen onder mannen: prostaatkanker (19,9%), darmkanker (13,3%) en longkanker (10,2%) Onder vrouwen: borstkanker (28,9%), darmkanker (11,4%) en  baarmoederhalskanker (3,7%). Nederland telt momenteel 393.271 mensen met de diagnose kanker.

Het aantal sterfgevallen aan kanker in Nederland is procentueel gezien hoger dan in andere Europese landen, uitgezonderd Slovenië, volgens een studie van het Europees bureau van de Statistiek Eurostat in 2015. In 2018 overleden in Europa meer dan 25% aan kanker. In 2015 overleed 30% van de bevolking in Nederland aan kanker. 

CANCER EXERCISE SPECIALIST OPLEIDING CETI EUROPE

Een unieke opleiding die inzicht geeft in processen omtrent kanker vanaf diagnose, behandeling, reconstructie en overleving. 

Een gedegen opleiding kan bijdragen aan een reductie van het aantal kankergevallen en een aanzienlijke verbetering van de levensverwachting en kwaliteit van leven gedurende en na behandeling . CETI (Cancer Exercise Training Institute), een organisatie die zijn oorsprong vindt in de USA, heeft sinds 2004 meer dan 10.000 health & fitnessprofessionals opgeleid tot Cancer Exercise Specialist. De opleiding tot Cancer Exercise Specialist (Advanced Qualification) is nu ook beschikbaar voor Nederland ,Duitsland en Belgie.

Het volgen van deze uitgebreide training  door Health & Fitnessprofessionals draagt bij aan een hoger kennisniveau en specialisme mbt het trainen met kanker patiënten; voor, tijdens en na behandeling. Deelnemers aan deze opleiding zullen vaardigheden ontwikkelen als Cancer Exercise Specialist (CES) en inzicht krijgen in de processen omtrent kanker zoals diagnose, behandeling, reconstructie en overleving. Het unieke en gepersonaliseerde trainingsprogramma zal patiënten helpen om beter om te gaan met mentale en fysieke stress die de diagnose kanker en de behandeling met zich meebrengt. De uitgebreide CETI opleiding omvat 26 verschillende vormen van kanker, met speciale aandacht voor borstkanker en reconstructies, alsmede kanker bij kinderen.

Het is mede hierdoor onbegrijpelijk dat zo weinig kankerpatiënten het advies krijgen om te gaan bewegen.  Patiënten die wel het juiste advies krijgen, weten vaak niet waar ze moeten aankloppen om de juiste beweging te krijgen m.b.t. veilige progressie en preventie van de vele complicaties geassocieerd met de behandeling van kanker.

Door meer health & fitnessprofessionals wereldwijd op te leiden tot specialisten (CES), creëert CETI een netwerk waar behandelend artsen hun patiënten met vertrouwen naar kunnen doorverwijzen. Comeback-lifestyle verzorgt deze opleidingen.

Ben je geïnteresseerd om opgeleid te worden tot Cancer Exercise Specialist in Nederland of wens je meer informatie ? Ga naar onze contactpagina en vul je gegevens in of schrijf je hier direct in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

 

E-mailen
Bellen