COMEBACK-LIFESTYLE

LEEFSTIJL-PRAKTIJK VOOR SPORT, BEWEGEN EN GEZONDHEID

Oncologisch bewegen, een individueel beweegprogramma op maat

Wist je dat bewegen de kwaliteit van leven verbetert en het leven misschien ook verlengt? 

Mensen die lichamelijk actief blijven tijdens de chemotherapie zullen daar voordelige effecten van ervaren tijdens en na het afronden van de chemotherapie, dit is uit onderzoek bij volwassenen met de meest voorkomende kankersoorten gebleken. Het effect is het grootst bij mensen die onder begeleiding trainen.  

Patiënten die deelnemen aan fysieke training blijken de chemotherapie beter te kunnen verdragen, hebben minder risico op voortijdig stoppen of bijstellen van de chemotherapie. Bovendien ervaren ze minder last van de vermoeidheid en voelen zich energieker.

Er zijn geen algemene redenen om terughoudend te zijn met training. Voordat we starten met trainen is het desondanks verstandig dit eerst te bespreken met de behandelende arts of verpleegkundig specialist. 

Je volgt bij ons een 'voor jou op maat gemaakt' oncologisch beweegprogramma. Gedurende de chemotherapie is het aan te raden om minimaal de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) aan te houden; 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Daarbij wordt aangeraden om krachttraining onder begeleiding uit te voeren. 

Wij begeleiden de patiënt met een gepersonaliseerd trainingsprogramma dat zal helpen om beter om te gaan met mentale en fysieke stress die de diagnose kanker en de behandeling met zich mee brengt. Vanuit een hoger kennisniveau en specialisme mbt het trainen met kankerpatiënten, voor- tijdens- en na behandeling, dragen we bij aan een betere kwaliteit van leven en dat maakt ons werk zinvol.

Mogen wij jou helpen bij de wedstrijd van je leven ? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

E-mailen
Bellen